Najnowsza publikacja redakcji Poradnika Instytucji Kultury: Rachunkowość i finanse instytucji kultury. Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania
Najnowsza publikacja redakcji Poradnika Instytucji Kultury: Rachunkowość i finanse instytucji kultury. Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania
[Szkolenie] Zamknięcie roku w instytucji kultury — jak zgodnie z przepisami i bezstresowo sporządzić sprawozdanie finansowe za 2022 r.?: 9 grudnia 2022 | [Webinar] Praca w godzinach nadliczbowych i dyżur pracowniczy w instytucji kultury: 14 grudnia 2022 | Wynagrodzenie pracowników kierujących instytucją kultury: 14 grudnia 2022 | [Szkolenie] Zamówienia podprogowe (do 130 000 zł) w instytucjach kultury: 13 stycznia 2023
W jakie koszty trzeba zaksięgować usługę gastronomiczną, tj. poczęstunek dla orkiestry, która reprezentowała ośrodek kultury podczas lokalnych uroczystości? Czy na koncie 411 „Zużycie materiałów”? Jak należy zaksięgować przychód ośrodka kultury z wynajmu powierzchni na stoisko reklamowe oraz organizacji imprezy promocyjnej? Dodatkowo ośrodek kultury osiągnął przychód z przygotowania cateringu, na który wystawił rachunki. Czy przychód zaewidencjonować na koncie 710 „Sprzedaż pozostałych usług” czy 760 „Pozostałe przychody operacyjne”?
Pełna treść artykułu dostępna wyłącznie dla abonentów, po zalogowaniu do serwisu.
Zaloguj się w panelu w prawym górnym rogu serwisu, podając login i hasło, które otrzymałeś od Działu Obsługi Klienta.
Aby uzyskać dostęp do serwisu, wykup abonament lub prenumeratę Poradnika Instytucji Kultury.
Jeśli jesteś prenumeratorem Poradnika Instytucji Kultury, zgłoś się do Biura Obsługi Klienta po login i hasło.
Słowa kluczowe: catering • księgowanie kosztów • najem • przychód z najmu • stoisko reklamowe